Wethouder opent speelveld Wethouder Sandersstraat

‘(via Nieuwsbank)’.

Bron Gemeente Brummen

Wethouder opent speelveld Wethouder Sandersstraat

(Oorspronkelijke publicatie datum: 19-02-2010)

Donderdag 18 februari verrichtte wethouder Geert van Klinken samen met enkele jongeren op feestelijke wijze de openingshandeling van een nieuw speelveld aan de Wethouder Sandersstraat in Eerbeek. Hij deed dit door een bal te overhandigen aan enkele jongeren. Deze openingshandeling stond voor Van Klinken symbool voor de realisatie van meer speelvelden in onze gemeente. Dit alles als uitvloeisel van het Structuurplan Spelen.

Structuurplan Spelen
Eind 2008 stelde de gemeenteraad het Structuurplan Spelen vast. Dit plan had onder andere tot doel om verspreid over onze gemeente allerlei speel- en sportplekken aan te passen of nieuwe te realiseren. Een aantal speelvelden is inmiddels klaar. Bijvoorbeeld op de locatie aan de Marten Putstraat/Baron van Sytzamastraat en Leliestraat/hoek Tuinstraat in Brummen. Ook is er aan de Lombokweg in Eerbeek een tijdelijke pannakooi geplaatst. Inmiddels is ook het speelveld aan de Wethouder Sandersstraat klaar. Op deze locatie staan nu speel- en sporttoestellen voor de oudere jeugd, waaronder extra minigoals en een pannakooi. Wethouder Van Klinken liet weten dat andere speelvelden in onze gemeente volgen. Door de weersomstandigheden heeft de realisatie ervan vertraging opgelopen.
In 2010 volgt een nieuwe fase van de uitvoering van het Structuurplan Spelen. Deze fase heeft meer betrekking op het
verbeteren/optimaliseren van speelvelden in onze gemeente. Omwonenden van deze speelveldjes ontvangen nog een uitnodiging voor een inloopavond.