Muziekverenigingen overtuigen raadsleden

door Geert van Klinken op 10 november 2013
Fractievoorzitter Geert van Klinken

Fractievoorzitter Geert van Klinken

Na 3 jaar is het de muziekverenigingen eindelijk gelukt alle raadsleden “omver te blazen”. Al verschillende malen hadden de muziekverenigingen met kortingen op hun subsidie te maken gehad. Voor 2014 stond de volgende bezuiniging op de agenda. Maar zoals we al eerder schreven: de rek is eruit.

De PvdA pleit al langer voor het behoud van de subsidie voor de muziekverenigingen vanwege hun grote maatschappelijke waarde. Tot grote verrassing van de PvdA hadden dit jaar zelfs de coalitiepartijen VVD en IPV amendementen ingediend. Blijkbaar waren ze door het betoog van Wim Wensink, die tijdens het forum namens alle muziekverenigingen hadden ingesproken, overtuigd. Het college bleef star bij haar standpunt: korten! Maar daar dacht de raad dit keer dus anders over. Onze motie hebben ten gunste van het CDA/IPV amendement ingetrokken.

Zelfs de VVD was tot de overtuiging gekomen dat de rek er uit was en stemde voor het amendement, waarmee het muziekonderwijs aan de basisschoolleerlingen in onze gemeente is geborgd.

Binnenkort zullen we weer met veel genoegen luisteren de openbare optredens van de verschillende muziekverenigingen bij de intocht van Sinterklaas.